Головна » 2019 » Январь » 19 » НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ "СТЕПАН БАНДЕРА - СИМВОЛ НЕСКОРЕНОЇ НАЦІЇ"
20:12
НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ "СТЕПАН БАНДЕРА - СИМВОЛ НЕСКОРЕНОЇ НАЦІЇ"

львів 001.JPG

Національно-патріотичне виховання

Бандера – символ нескореної нації

Степан Бандера – це Герой України, Людина-легенда у літописі історії України. Настав час гордо піднести його ім’я по всій вільній Україні, щоб кожна жива душа подякувала Богові за те, що послав нам таку світлу постать в найтемніші часи більшовицького режиму.
З нагоди відзначення 110 річниці від дня народження незламного борця за Самостійну Україну Степана Бандери, Людини, яка мала у собі найкращі чесноти Української нації, на базі ОЗ «Мостиський ЗЗСО № 2 І-ІІІ ступенів» проведено учительську конференцію «Бандера – символ нескореної нації». 
У роботі конференції брали участь учителі МО історії та географії, української мови та літератури, педагоги-організатори, шкільні бібліотекарі. 
Мартинович Л.Я. та Мельник Т.В., шкільні бібліотекарі ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ст.», підготували тематичну виставку «Степан Бандера – символ боротьби».
Зі вступним словом виступили методист Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Львівської області Андраш Г.І. та керівник МО вчителів історії та географії Бірець Г.І.
Учні 8-В класу виконали флешмоб «Мир на Україні» (керівник Красуцька М.В., педагог-організатор ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів»).
Пеканець Н.Р., учитель історії Раденицький НВК, ознайомила із дитячими та юнацькими роками Степана Бандери, обмінялася досвідом роботи щодо виховання молоді на його прикладі.
Пластунка Кринська Анастасія, учениця 9-А класу ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів», розповіла про роки навчання Степана Бандери у Стрийській гімназії, про громадську та політичну боротьбу, пов’язану з «Пластом». Особливо наголосила на тому, як склав присягу та перший пластунський іспит, як виховувався на основі 14 правил Пластунського Закону, а також зачитала текст «Пластового Обіту».
Пластовий виховник, Вергун М.М. наголосила, що Степан Бандера заслужено є одним із головних виховних ідеалів пластунів сучасності, зокрема його іменем названо два юнацькі пластові курені (47-й у Нью-Йорку,США та 23-й у Львові).
Змістовно було висвітлено питання становлення особистості та політична програма Діяча. Пемпусь Д.В., учитель історії філії «Підлісецький ЗЗСО І-ІІ ст. – ЗДО» ОЗ «Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів» на підставі документів про Степана Бандери, довів присутнім, як формувався світогляд та до чого прагнув молодий Бандера, яку місію ніс Провідник української нації.
Мазуркевич С.Л., учитель історії філії «Хоросницький ЗЗСО І-ІІ ступенів» ОЗ «Твіржанський ЗЗСО І-ІІІ ст. – ЗДО» донесла цікавий матеріал, що стосувався життя Борця в еміграції.
Учитель історії Пнікутського НВК Телятинська Г.Н. підготувала презентацію «Постать нескореного борця в кінематографії». Рекомендувала фільми, які варто використовувати освітянам у роботі з учнівською молоддю. Учасники конференції переглянули фрагменти фільмів: «Атентат – осіннє вбивство в Мюнхені» (кінорежисер О.Янчук), «Великі українці. Степан Бандера» (режисер Я.Геляса), «Степан Бандера. Ціна свободи», «Секрети Бандери» (режисер С.Усенко), «Хто такий Степан Бандера», «Нескорений» (режисер О.Янчук).
Було розкрито питання особистого життя Степана Бандери, яке презентувала вчитель історії Берегівського НВК Качмар Л.С. 
Отже, Степан Бандера - провідник періоду визвольної боротьби українського народу проти більшовицької Росії. Її агенти ліквідували стратегів нашої боротьби – Симона Петлюру, Євгена Коновальця. У 1959 році вона простягнула свою злочинну руку і до Провідника ОУН, бо саме Він мав вартість цілої армії, слава його революційних чинів, блиск його імені і творча динаміка його незвичайної особистості зрівноважували силу танків і літаків, яких він не мав. Саме Провідник урятував честь України і зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу за нашу національну незалежність і державність
Упродовж 15-ти років за Провідником полювали вишколені агенти НКВС. Одному з них вдалося виконати поставлене перед ним завдання.
15 жовтня 1959 року Степан Бандера впав жертвою скритовбивства. Медична еспертиза виявила, що причиною смерті була отрута.
.
Де зараз ви, кати мого народу?
Де велич ваша, сила ваша де?
На ясні зорі і на тихі води
Вже чорна ваша злоба не впаде.
Ви, байстрюки катів осатанілих,
Не забувайте, виродки, ніде:
Народ мій є! В його гарячих жилах
Козацька кров пульсує і гуде!

Бандера підніс український патріотизм до найвищої жертовності. Адже його гасло: Бог і Україна!

 

20181218_101602.jpg20181218_101623.jpg20181218_102223.jpg

Переглядів: 410 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar