Головна » 2018 » Сентябрь » 1 » ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ - МОНІТОРИНГ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
16:41
ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ - МОНІТОРИНГ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

львів 001.JPG

Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів як складник системи моніторингу загальної середньої освіти (з виступу на серпневій учительській (не)Конференції 30.08.2018р.)

Заступник начальника Відділу ОКТМС Надія Гнатовська детально проаналізувала систему незалежного зовнішнього оцінювання. 
На сьогодні це одна з стабільних систем, що злагоджено функціонує задля реалізації одного з важливих завдань у галузі освіти: оцінювання навчальних досягнень випускників закладів освіти, що є найбільш ефективною формою і методом оцінювання з одночасним забезпеченням рівності умов для всіх випускників.
Саме ця здатність системи забезпечила запровадження у 2018 році кількох важливих інновацій, а саме охоплення зовнішнім незалежним оцінюванням випускників не тільки закладів загальної середньої освіти, а й закладів професійно-технічної освіти та закладів вищої освіти.
Для наших випускників ЗЗСО новим було введення до структури тестів з іноземних мов частини «Розуміння мови на слух» (аудіювання). 
Уже другий рік поспіль результати ЗНО випускників закладів загальної середньої освіти поточного року з трьох навчальних предметів (українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття) – за вибором випускника та навчальний предмет за вибором випускника (математика, історія України, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія) зараховувалися як результати державної підсумкової атестації.
Відповідно до наказу листа МОН України № 1/9-66 від 31.01.18 року «Про організоване завершення 2017/2018 н. р. та особливості проведення ДПА у закладах загальної середньої освіти» ЗЗСО несуть відповідальність за організацію реєстрації учасників для складання ЗНО (ДПА), інформацію про правила складання ЗНО, вибір предметів для складання ЗНО і ДПА. Маємо прикрий випадок: учениця не з’явилася у пункт тестування для складання ЗНО (ДПА) з історії України. І як результат не одержала атестата про закінчення загальної середньої освіти.
Н. Гнатовська порівняла результати ЗНО в розрізі закладів освіти Мостиської ОТГ, серед шкіл Львівської області та України. Наголосила на тому, що серед шкіл громади впевнено лідирує опорний заклад загальної середньої освіти №1 І-ІІІ ступенів. Прикро те, що серед 485 закладів освіти Львівщини, ОЗ« Мостиський ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів» на 191 місці, Мостиський ЗЗСО №2 І-ІІІ ступенів - 285, Твіржанський НВК – 337, Мостиський ЗЗСО №3 І-ІІІ ступенів -392 .
Тому перед освітянами наших закладів загальної середньої освіти стоїть важливе завдання: допомогти підростаючому поколінню стати успішними людьми.
Надія Мирославівна побажала мудрості як у відносинах з учнівським колективом так і у відносинах з колегами, батьками та громадянами.

 

Переглядів: 298 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar