Головна » 2018 » Апрель » 28 » Жешувський yніверситет - найбільший сучасний вищий навчальний заклад у південно-східній Польщі
03:13
Жешувський yніверситет - найбільший сучасний вищий навчальний заклад у південно-східній Польщі

львів 001.JPGНавчання в університеті – це прекрасний період для кожної молодої людини, яка робить перші кроки в доросле життя.

Вибір напряму навчання є важливим рішенням, яке визначає ваше майбутнє. Принагідно пропоную розглянути освітню пропозицію Жешувського yніверситету, якa постійно оновлюється і є привабливою як для польських студентів, так і для студентів з-за кордону.

Жешувський yніверситет - найбільший сучасний вищий навчальний заклад у південно-східній Польщі, де велика увага приділяється професійному розвитку студентів та їх майбутньому. Університет покликаний надавати універсальні знання.

Концепція навчання, базована на наукових дослідженнях проведених видатними спеціалістами і спрямована на отримання студентами практичних вмінь, враховує світові напрями розвитку науки та різноманітні потреби ринку праці. До послуг студентів професійний персонал та науково-дослідницька, дидактична, соціальна і спортивна бази, що постійно модернізуються.

Завдяки постійному розвитку міжнародної співпраці із закордонними науковими осередками у сфері наукових досліджень та освіти студенти yніверситетy можуть брати участь у програмах міжнародного обміну (щороку сотнi наших студентів виїжджають на навчання за кордон до вищих навчальних закладів інших країн Європейського Союзу).

Отримання фахових кваліфікацій - це не тільки навчання, але й активна діяльність у студентському житті yніверситетy.

Сучасний навчальний заклад, яким є Жешувський yніверситет, не може функціонувати без активності самих студентів. Це вони, завдяки діяльності у студентському самоврядуванні, а також у розвитку власних зацікавлень у наукових гуртках і студентських організаціях, музичних і танцювальних колективах, спортивних командах, реалізують свої зацікавлення і, одночасно, визначають дуже високий рівень університету на культурній та спортивній карті не лише Підкарпатського воєводства, а й усієї країни.

Ми йдемо в ногу з часом, орієнтуємося на співпрацю з громадськістю, створюємо прекрасні умови для майбутніх фахівців, які шляхом отримання спеціальних знаньі практичних навичок забезпечать розвиток регіону та країни.

Я глибоко переконаний, що у нашому вузі ви знайдете відмінні умови для поглиблення знань, необхідних для вашої омріяної професії і отримаєте диплом про вищу освіту.

З повагою

професор, доктор наук Сильвестер Чопек

Ректор Жешувського університету

львів 001.JPG

ЖЕШУВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Жешувський університет розпочав свою діяльність 1 вересня 2001 року на підставі Закону, прийнятого Парламентом Республіки Польща 7 червня 2001 року, підписаного Президентом Республіки Польща 4 липня 2001 року.

Жешувський університет був створений з трьох самостійних вищих навчальних закладів:

  • Жешувської Вищої педагогічної школи,
  • філії Університету Марії Кюрі-Склодовської в Жешуві,
  • Жешувського заміського економічного факультету Краківської сільськогосподарської академії імені Гуго Коллонтая.

У даний час Жешувський університет є найбільшим вищим навчальним закладом південно-східної Польщі, володіє багатою розвинутою інфраструктурою. Але найголовніше – Жешувський Університет має великий науково-дослідний потенціал, що дозволяє реалізувати навчання за 51 напрямами.

Сьогодні на 12 факультетах університету навчається понад 16 тисяч студентів, навчальний процес забезпечують більше 1300 науково-педагогічних співробітників. На трьох факультетах Жешувського університету: біологічно-сільськогосподарському, філологічному та соціологічно-історичному, відбувається навчання в аспірантурі.

Крім того, бажаючі мають можливість підвищити свою кваліфікацію, скориставшись пропозиціями післядипломної освіти. Сьогодні за такою системою навчання в Жешувському університеті отримують освіту понад 930 осіб за 66 навчальним напрямом, і та освітня пропозиція постійно оновлюється.

Жешувський університет має повноваження на присудження наукового ступеня доктора наук у галузі агрономії, літературознавства, мовознавства, історії і археології та на присудження наукового ступеня кандидата наук у дванадцяти галузях: археології, історії, філософії, соціології, економіки, фізики, літературознавства, мовознавства, агрономії, біології, педагогіки, медичних наук.

Однією з головних цінностей Жешувського університету є організація дослідницької роботи, що охоплює вирішення різних пізнавальних проблем у фундаментальних та прикладних дослідженнях.

Пріоритетом для подальшого розвитку Жешувського університету є постійне підвищення якості навчально-виховного процесу, удосконалення навчальних програм відповідно до актуальних потреб ринку праці, інтернаціоналізація навчання.

 

Жешувський університет в цифрах:

  • 16 тисяч студентів
  • 1300 науково-педагогічних співробітників
  • 11 факультетів, 1 заміський інститут
  • 51 напрямки навчання
  • 12 галузей для здобуття наукового ступеня кандидата наук
  • 5 галузей для здобуття наукового ступеня доктора наук
  • 8 грантів на суму 2 млн злотих (у 2016 р.)
  • 35 зареєстрованих патентів
  • 300 вищих навчальних закладів-партнерів по всьому світу
  • 66 напрямки навчання у сфері післядипломної освіти
  • 106 наукових гуртків
  • 5 студентських гуртожитків

львів 001.JPG

Міжнародна співпраця

Одним із найважливіших показників ефективної діяльності університету вважається міжнародна інтеграція освіти.Адже саме процес інтернаціоналізації освіти відкриває вищий навчальний заклад для міжнародної конкуренції. Жешувський Університет прагне бути провідним університетом у цій сфері, тому активно включається в міжнародну співпрацю за допомогою академічних обмінів, освітніх проектів і навчальних програм.

З огляду на свою історичну спадщину та географічне розташування, Жешувський Університет реалізує унікальні завдання під час співпраці з іноземними партнерами. Жешувський Університет має підписані міжнародні угоди по співпраці зі 146-ма іноземними ВНЗ, завдяки чому студенти і викладачі мають унікальні можливості виїжджати на закордонні стажування, конференції та наукові табори.

Варто відзначити, що географічні межі міжнародної наукової співпраці Університету досить широкі – від сусідньої України до далекої Японії, а саме: Австрія, Білорусь, Болгарія, Великобританія, Греція, Данія, Італія, Іран, Ісландія, Іспанія, Китай, Корея, Ліван, Німеччина, Російська Федерація, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Японія, Арменія, Грузія, Азербайжан.

Цілком справедливо, що Жешувський Університет називають інтелектуальним і культурним мостом між Україною і Європою. Університет має налагоджену співпрацю з 63-ма вищими навчальними закладами України: Київський національний університет ім. Т. Шевченка (Київ), Львівський національний університет ім. І. Франка (Львів), Львівський національний аграрний університет (Львів), Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича (Чернівці), Дрогобицький державний педагогічний університет ім. І. Франка, Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка (Тернопіль), Одеський національний університет ім. І. Мечнікова (Одеса), Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького (Львів).

З 2015/2016 навчального року започатковано кількамісячний обмін студентами з Державним університетом Кеннесо (Kennesaw State University) і Назарет-Колледж-оф-Рочестер (США) (Nazareth College w Rochester (USA).

У рамках програми Erasmus студенти можуть виїжджати на тимчасове навчання у 207 європейські університети.

У рамках реалізації цієї програми кожного року ВНЗ проводять: обміни студентами і докторантами впродовж семестру, року або на час проходження практики в університеті-партнері, обмін науковими працівниками для проведення навчальних занять або стажування.

Додатково, впродовж 2017/2018 навчального року, Жешувський Університет реалізовує програму Erasmus+ зі 16 українськими і 9 китайськими університетами.

львів 001.JPGПрофорієнтаційна робота щодо навчання у Жешувському університеті Республіка Польща

 Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів.

   Працівники відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області  провели профорієнтаційну зустріч  з учнями Мостиських ЗЗСО №1,2,3 I-III ступенів щодо навчання у Жешувському університеті.

     Ознайомлено із сайтом, де можна почерпнути інформацію, Бішко Марія-розповіла про факультети вишу, а саме:

Біологічно-сільськогосподарський

факультет Жешувського університету за напрямами:

На факультеті здійснюється навчання для здобуття вищої освіти I (бакалаврського), II (магістерського), III (докторантського) освітніх ступенів.

Філологічний факультет за напрямами:

журналістика та соціальна комунікація
УВАГА! КВАЛІФІКАЦІЙНА РОЗМОВА

     УВАГА! вступний іспит (ступінь – І
письмовий іспит з англійської мови
усний іспит з англійської мови)
російська
УВАГА! КВАЛІФІКАЦІЙНА РОЗМОВА
- германська

УВАГА! КВАЛІФІКАЦІЙНА РОЗМОВА

Математично-природничий факуль за напрямами:

 

Педагогічний факультет за напрямами:

Соціологічно-історичний факультет Жешувського університету запрошує на навчання за напрямами:

Факультет за напрямом:

КОНТАКТИ

Навчальний відділ;

35-959 м. Жешув, алея майора Вацлава Копісто 2 A, будинок A2,

I поверх, кабінет 104, тел. +48 17 872 1130,

mgr Robert Koza (магістр Роберт Коза )

Ewelina Piszczek

e-mail: rekrutacja.ua@ur.edu.pl

час роботи:

7:30 – 15:30 щоденно, крім суботи і неділі

Переглядів: 362 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar