Головна » 2017 » Декабрь » 1 » Залік з охорони праці керівників ЗЗСО
10:03
Залік з охорони праці керівників ЗЗСО

Охорона праці - це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. У статті 27 Конституції України говориться: «Кожна людина має невід'ємне право на життя.  Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави - захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань».
   Керівники закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільної освіти, як представники держави, безпосередньо відповідають за організацію безпечних і нешкідливих умов навчання   і праці школярів та працівників.
    Відділ освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради звертає велику увагу створенню належних умов перебування всіх учасників освітнього процесу у закладах освіти нашої громади. У кожному закладі

20 жовтня 2017р. проведені навчання з цивільного захисту населення, 16.11.2017р. організовано практичний семінар для керівників закладів освіти, за участю міського голови С.С. Сторожука, провідного інспектора Мостиського РС ГУ ДСНС України у Львівській області капітана служби цивільного захисту   

М. Драбчука.  Мостиською міською радою закуплено 104 вогнегасники для закладів освіти і культури, у закладах освіти організовано належні умови щодо захисту учасників освітнього процесу, зменшення втрат та збитків матеріально-технічної бази.
    23.11.2017р. керівники, заступники керівників закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільної освіти склали залік на знання питань охорони праці та безпеки життєдіяльності учасн
иків освітнього процесу. Перед  керівниками виступили: начальник відділу нагляду АПК та СКС Курило В.М., головний спеціаліст Мостиського відділення Фонду соціального страхування України у Львівській області Павлишин Т. С., начальник Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Чернега В.Г., заступник начальника Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Гнатовська Н.М., голова Мостиської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Погуц Л.Г.
     Начальник відділу нагляду АПК та СКС Курило В.М. звернув увагу на нові нормативні документи з охорони праці, основні законодавчі акти з безпеки життєдіяльності, державний нагляд за охороною праці, систему управління охороною праці на місцях.  Докладно проаналізував нещасні випадки на виробництві у закладах  Львівської області та України , які мали місце через недотримання правил техніки безпеки.
        Начальник Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Чернега В.Г. наголосила, що стан роботи з охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії під час освітнього процесу в школі, контроль за організацією й періодичним проведенням занять з охорони праці з усіма категоріями працівників закладу  та учнями, систематичний контроль за проведенням різного роду інструктажів, контроль за розробкою й правильним оформленням інструкцій із техніки безпеки,  організацію роботи комісії для оформлення актів-дозволів на використання спортивних залів, майданчиків, майстерень і контроль за їх діяльністю повинен знаходитися під щоденним контролем адміністрації школи.
        Головний спеціаліст Мостиського відділення Фонду соціального страхування України у Львівській області Павлишин Т. С. розповів про новини щодо сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування,
про об’єднання фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків і профзахворювань, про страхові виплати потерпілим на виробництві.
        Заступник начальника Відділу ОКТМС Мостиської міської ради Гнатовська Н.М. нагадала про обов’язки адміністрації закладу освіти в забезпеченні безпеки і здорових умов праці, види і форми контролю, документи з охорони праці в ЗЗСО, інструкції з охорони праці, види інструктажів, звітність про нещасні випадки, контроль за правильним і своєчасним розслідуванням та обліком, що трапилися з учасниками освітнього процесу, організацію форми профілактики травматизму.
   Після виступів присутні керівники закладів освіти  складали письмовий залік з охорони праці.

     Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» передбачає, що кожен вчитель, викладаючи свій  навчальний предмет, має формувати не лише суто предметну  компетентність, а  й вносити вклад у формування ключових компетентностей серед яких є екологічна грамотність, здорове життя, громадянська відповідальність.

Переглядів: 274 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar