Головна » 2019 » Октябрь » 15 » ЗА ПРАВДУ, БРАТТЯ, ЄДНАЙМОСЯ ЩИРО...
16:02
ЗА ПРАВДУ, БРАТТЯ, ЄДНАЙМОСЯ ЩИРО...

львів 001.JPG

Сьогодні, 15 жовтня 2019 року, біля пам’ятника Степану Бандері традиційно зібралися учнівська молодь, працівники відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області, громадськість, щоб урочистою ходою відзначити свято Покрови Пресвятої Богородиці, Українського козацтва, Дня захисника України під гаслом «За правду, браття, єднаймося щиро…», а також нагадати усім, що саме цього дня 1959 року був розстріляний Степан Бандера – український політичний діяч, один із чільних ідеологів і теоретиків українського національного руху XX століття.

Як зазначила очільник освіти Мостиської ОТГ Валентина Чернега, що «однією з найяскравіших знакових постатей в нескінченному ряді подвижників українського національно-визвольного руху є Степан Бандера - провідник ОУН, організатор і символ героїчної і безкомпромісної боротьби українців за власну державність і свободу. Діяльність Бандери стала важливою частиною українського національно-визвольного руху XX століття, а його ім’я - одним із символів цього руху. Патріот і борець за незалежність і волю України. У XXI столітті потрібно вдуматися у дії та вчинки Героя України».

Політичний діяч Степан Бандера наголошував: «Самостійну державу може здобути собі український народ тільки власною боротьбою та трудом».

Працівниками культури покладено квіти на площі Героям Небесної Сотні, до пам’ятників Тарасові Шевченку, Богдану Хмельницькому, Борцям за волю України та до фігурки Матері Божої.

Гордо крокувала молодь містом Мостиська,несучи у руках синьо-жовті та червоно-чорні прапори, віддаючи шану тим, хто у всі часи боронив та боронить рідну землю.

Сумуємо і молимося за героїв, які загинули на Сході країни. Їх жертовність гартує патріотизм усієї України від Заходу до Сходу.

Пам'ятаймо: патріотизм - звичайний стан повсякденного життя людини, який виявляється не тільки в надзвичайних ситуаціях. Тому збережімо у своєму серці високе почуття любові до рідного краю і зробімо все для того, щоб Україна і надалі розквітала і багатіла.

Слава Україні !

 

 

Переглядів: 234 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar