Головна » 2018 » Октябрь » 30 » Відкритий урок - захист проекту «В.Зілінський «В борні за Україну»
15:32
Відкритий урок - захист проекту «В.Зілінський «В борні за Україну»

львів 001.JPGУ рамках міського проекту "Формування ключових компетентностей - діяльнісний підхід до вивчення літератури рідного краю" на базі Пнікутського НВК Мостиської міської ради ( директор І.Гоян) пройшов відкритий урок - захист проекту «В.Зілінський «В борні за Україну», який підготувала вчитель Кужидло Галина Леонтіївна. 
Очікувані результати:
- навчити учнів проводити дослідницько-пошукову роботу, виявляти проблему, вести самостійний чи спільний пошук способів розв’язання її, брати на себе відповідальність за результати дій і вчинків, усвідомлювати громадянську позицію людини;
- розвивати пам’ять, увагу, навички роботи в групах;
- виховувати в учнів любов до рідного краю, патріотичні почуття;
- удосконалювати вміння впорядковувати ілюстративний, аудіо- та відео- матеріал до уроків літератури рідного краю Мостищини .
З вступним словом до учнів та гостей уроку звернулася вчитель української мови та літератури Кужидло Галина Леонтіївна. яка розповіла про життєвий та творчий шлях Володимира Зілінського.
Вчитель наголосила,що автор був ініціатором відродження Товариства «Просвіта» та очолював районну історико – пошукову організацію «Меморіал» ім. Василя Стуса.
Учні 8 – 9 класів захищали міні – проекти : «УСС – УГА (1914 – 1942), УПА (1942 – 1954), «Пам’ятаймо .Спогади.», «Патріотичні пісні та приказки УСС,УГА, УПА.»
З трепетом у серці діти Дутко Оксана, Писко Олена, Сікорський Ростислав, Роман Олеся, Роман Марія, Ліпецька Анастасія, Грицишин Анастасія декламували вірші, що розміщені на сторінках книги «В борні за Україну». Повідомлення учнів Любаса Дмитра, Милян Домініки та Вйонцек Кінги допомогли присутнім побачити відомі й невідомі нам обличчя, прізвища і псевдоніми наших славних героїв – борців, які пролили свою кров за Україну.
Теплими, душевними словами згадали про свого батька та діда присутні на уроці син автора книги Тарас Володимирович Зілінський та онук Володимир. Тарас Зілінський повідомив присутнім про маловідомі факти збору та систематизації матеріалів до книжки. Збірка «В борні за Україну» побачила світ за два місяці до смерті автора.
Найбільше гостей та учнів вразив спогад «Серце матері», який прочитала Дутко Оксана. Цей твір є актуальним і у наш час.
Під час захисту четвертого міні –проекту учасники вокального ансамблю «Водограй» (музичний керівник Глоговський А.Е.) виконали пісню на слова Л.Українки «За правду,браття», мелодію до якої написав Володимир Зілінський.
В кінці уроку з підсумковим словом виступила методист відділу ОКТМС Мостиської міської ради Бішко Марія Андріївна, яка доповнила попередні виступи та наголосила на безцінному вкладі Володимира Зілінського у зборі матеріалів про історичні події визвольних змагань на мостиській землі та увіковічення пам’яті воїнів УПА.

 

 

Переглядів: 346 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar