Головна » 2020 » Октябрь » 6 » СВЯТКУВАННЯ ДНЯ УЧИТЕЛЯ!
14:42
СВЯТКУВАННЯ ДНЯ УЧИТЕЛЯ!

львів 001.JPG

Учитель – це наша совість,

Взірець у житті єдиний.
Без нього життєва повість

Не пишеться у людини.

Під ніжні мелодії осені, щирі вітання зі значними досягненнями 01 жовтня 2020 року зібралася освітянська родина відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради (Мостиської об’єднаної територіальної громади) в актовій залі опорного закладу «Твіржанський ЗЗСО I-IIIступенів – ЗДО» з метою відзначення Дня працівника освіти.

На святкову подію завітали голова Мостиської об’єднаної територіальної громади Сергій СТОРОЖУК (щорічно присутній на такому заході), депутат Мостиської міської ради Василь Гриник.

Валентина ЧЕРНЕГА - очільниця відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради– у своєму виступі наголосила на тому, що сучасні виклики освіти – сучасні тенденції зміни стеоретипів:

- школа – це осередок освіти;

- заклади загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти на завершальному етапі щодо створення нового стимулючого освітнього середовища;

- мотивація вчителя до вдосконалення;

- змінилося суспільство, зазнали змін і запити людей на освіту;

- автономія школи і якість освіти;

- рівень компетентності і відповідальності управлінців;

- роль опорних закладів загальної середньої освіти у громаді;

- освітня мережа;

- директор – лідер, а не посередник між учителями, школою та владою;

- навчання в умовах карантину: організація дистанційного та змішаного навчання;

- різні форми навчання (інклюзивна). Реалізація пріоритетного завдання у 2020 році: відкриття Інклюзивно- ресурсного центру в громаді. Установа, яка створена з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Зазначила, що усі наші успіхи – це формат нового господарювання, який ми творимо самі за допомогою реформи децентралізації. В умовах карантину реалізується проєкт «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники», де розроблено 52 (п’ятдесят два) електронні освітні ігрові ресурси:

- мережа Інтернет сервісів;

- системи дистанційного навчання;

- хмарні сервіси освіти…

Виокремила сильні сторони кожного закладу загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти. Подякувала за кропітку щоденну роботу, за сумлінне виконання обов’язків.

Усім працівникам освіти побажала: «Заохочуйте дітей тягою до розумного. Даруйте їм надію… Розпалюйте уяву… Вселяйте віру…Учіться ловити моменти радості і схоплюйте хвилини щастя, насолоджуйтеся усім, що відбувається навколо. Успіхів на вчительському терені, терпіння і безмежної мудрості…»

Сергій Сторожук, голова Мостиської об’єднаної територіальної громади, відзначив, що найголовніша формула успіху – знання, «як поводитися з людьми», особливо, якщо ти керівник! Бо авторитет приходить від розуму та оцінюється вчинками! Адже керівник Мостиської ОТГ надзвичайно багато зробив для закладів освіти. Сьогодні освітнє середовище у ЗЗСО видозмінилося. І воно не припиняється з досягненням певного результату. «Насамперед це безперервний процес реагування на нові виклики життя, пошук нових можливостей, ресурсів, генерування нових ідей. Водночас необхідно, щоб усі учасники цього процесу усвідомлювали спільну відповідальність, мали бажання та добру волю для такої співпраці…», - наголосив Сергій Сторожук.

Привітав усіх зі святом : « Учительська доля барвистіша, ніж саме життя. Є в ній усе: сльози радості й гіркота невдач, найвищі злети духу – аж до запаморочення від висоти – і сірий туман буденності, свіжий рожевий вітер змін і тягуче відчуття застою. Але є дні, коли все найтепліше, наймудріше та найяскравіше у вчительській професії збирає в тепле дружнє коло колег, учнів, батьків. Це хвилини великої людської любові й душевного натхнення. Нехай вони забринять у кожній душі і зігріють теплом наші школи, їхніх жителів – учнів і вчителів. Усім міцного здоров’я, добробуту Вашим родинам та творчого натхнення і нових звершень у праці. З Днем працівника освіти!»

Окрім вітальних слів та слів подяки, Сергій СТОРОЖУК, Валентина ЧЕРНЕГА нагородили 33 (тридцять три) працівники освіти Мостиської ОТГ грамотами відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області; 9 (дев’ять) грамотами Мостиської міської ради, 12 (дванадцять) грамотами департаменту освіти і науки України Львівської обласної державної адміністрації « За сумлінну працю в системі освіти…» (кожному працівнику прописано по заслугах); а також грошовими винагородами від міської ради нагороджено - 47 (сорок сім) педагогів та 22 (двадцять два) працівники обслуговуючого персоналу.

Своїми враженнями про педагогічну діяльність поділилася досвідчена учителька початкових класів, майстриня педагогічної справи ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I-III ступенів – ЗДО» Марія Петрага.

Надзвичайно цікаво було слухати відгук про педагогічну діяльність молодої, сучасної, мобільної, самовпевненої у собі учительки ( за такими сучасне і майбутнє) , а саме: асистентки учительки початкових класів Берегівського НВК Наталії Малець.

Вітали працівників освіти зі традиційним професійним святом дошкільнята ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I-IIIступенів – ЗДО» з піснею «Подарую посмішку Тобі»; розказували віршики про педагогів учні початкових класів Зарічанського ЗЗСО I ступеня. Музичні вітання « Плакала» дарували Козак Вероніка та квартет « Гармонія» «100 відсотків щастя» ( учні ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I-III ступенів-ЗДО»

Марія Бішко, методистка Відділу ОКТМС, мелодекламувала поезію Людмили Яцур «Три заповіді»:

Що перша заповідь учителя – любити!
Це, перш за все, життя,
Бо в ньому жити:
Посіяти, плекати і радіти;
І знати, що добро росте,
Що вклав ти частку серця
В це створіння-
І мудрість й душу,
Тільки май терпіння,
Бо довго проростає те зерно,
Воно ж бо вічне,
В терніях воно…

Марія Сіногач, керівниця гуртка Мостиського закладу позашкільної освіти, декламувала ліричний вірш Надії Красоткіної «Учитель»:

Хоч й нелегка твоя дорога,
Та серце вибрало таку.
Ти є учителем від Бога,
Хоч маєш долю нелегку,
Але живеш по правді в світі
І впевнено йдеш до мети.
Живи ж сто літ у мирі й світлі
І ніби зірочка світи!

Вітання, квіти освітянам дарував депутат Мостиської міської ради Василь Гриник.

Неповторна ведуча Марія Приймак, заступниця директорки з виховної роботи ОЗ «Твіржанський ЗЗСО I-III ступенів-ЗДО», дарувала присутнім чарівні слова:

Щоб у душах завжди був заряд енергії та оптимізму.

Хай рятує Ангел –спаситель усіх Вас…

Оплески, шквал емоцій, фотосесія (за бажанням), неформальне спілкування, квіти…

Щире спасибі організаторам та організаторкам за змістовне дійство, приурочене Дню працівника освіти!

Зі святом, дорогі ОСВІТЯНИ!!!

 

 

Переглядів: 104 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar