Головна » 2018 » Март » 17 » Створення якісного освітнього середовища у початковій ланці (Буховицький ЗЗСО I ступеня)
17:52
Створення якісного освітнього середовища у початковій ланці (Буховицький ЗЗСО I ступеня)

львів 001.JPG

Нашим дітям потрібна освіта для життя. І це головна мета   Нової української школи.

                   Лілія Гриневич

 15 лютого у Буховицькому ЗЗЗСО І ступеня проведено семінар – практикум керівників закладів освіти Мостиської ОТГ « Створення якісного освітнього середовища у початковій ланці»

                Учасники семінару обговорили основні аспекти підготовки закладів освіти до роботи в Новій українській школі, організацію освітнього середовища у початковій ланці, роль та функції сучасного учителя.

      У ході презентації « Створення якісного освітнього середовища у початковій школі відповідно до Нової української школі і нового Стандарту»  керівник закладу Макар Г. В. зосередила увагу учасників семінару на ключових компетентностях Нової української школи, продемонструвала діяльність педагогічного колективу Буховицького ЗЗСО         І ступеня в  напрямку підготовки до роботи в Новій українській школі.

         Значна увага приділялася розвитку навичок ефективного спілкування молодших школярів через проведення ранкових зустрічей.   

        Учителі  Макар Г. В. та Курант Г. І. продемонстрували своє бачення роботи вчителя Нової української школи. У роботі семінару мали місце як теоретичні, так і практичні форми роботи. Учитель Курант Г. І. провела з учнями 1, 3 класів ранкову зустріч.  Метою ранкової зустрічі було створення емоційного фону заняття та з’ясування суб’єктивного досвіту учнів з теми «Вербна Неділя». У  ході ранкової зустрічі були висвітлені усі її основні елементи : вітання, групове заняття, обмін інформацією, щоденні новини. Цікавими були ігри : «Загинання пальців», «Мікрофон», вправа «Чарівна гілочка».

    Своїм баченням роботи вчителя роботи НУШ поділилася вчитель початкових класів  Макар Г. В.  Вона провела практичне заняття « Що покласти у шкільний ранець?» першого тижня навчання дитини у школі. Змістовним  був план заняття. Для оголошення проблемного завдання вчитель використала гру «Зіпсований телефон», налаштувала дітей до активної  роботи на занятті. Діти досліджували свої  ранці,  вчилися складати необхідні предмети, розгадували загадки. Слухали та обговорювали текст «Чарівний ранець», переглянули мультфільм «Казка про дружбу. Рюкзачок ». На занятті панувала атмосфера спокою, позитиву. Свідченням того було визначення дітьми свого емоційного стану за допомогою смайликів.

         Після закінчення практичних занять кожен з учасників висловив свою думку стосовно роботи закладу.

         Семінар пройшов цікаво та змістовно. Дякуємо усім учасникам семінару за плідну та цікаву роботу.

 

Переглядів: 480 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar