Головна » 2017 » Февраль » 24 » СМЕРТЕЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНА ГРА В СОЦМЕРЕЖАХ "СИНІЙ КИТ"
19:36
СМЕРТЕЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНА ГРА В СОЦМЕРЕЖАХ "СИНІЙ КИТ"

львів 001.JPG

  У наш час значна частина дітей не тільки позитивно ставиться до комп’ютера, а й проводять чимало часу за ним. Соціальні мережі затягують дітей і вони стають залежними від них. Переважно комп’ютерна залежність виникає у дітей 10-16 років, і це не дивно – підліткова психіка дуже вразлива і нестійка. Однак серед ігроманів, ми, все частіше зустрічаємо дітей початкових класів, а також дошкільнят. Недавно до нас прийшла із Росії по соціальних мережах нова гра під назвою «Синій Кит», в закінченні якої переможцю приз – добровільна смерть.

     Правила такі: для дитини яка увійшла у гру призначається куратор (новостворений фейк), якому вона відсилає своє прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону, домашню адресу. Все це перевіряється на правдивість інформації, з дитиною спілкуються про проблеми, страхи за допомогою приватних повідомлень. Пізніше почергово даються 50 завдань, здебільшого калічити себе. Якщо дитина не виконує останнє завдання - самогубство – погрожують вбити маму чи когось із рідних, бо мовляв мають їхню адресу.          Спочатку все видається досить невинним, а невдовзі завдання типу встати

 о 4 год. ранку і намалювати лезом на руці кита… Діти, які не в курсі, сприймають це як гру, виклик на сміливість. Порізати пальця, сфоткати, що тут такого. І це затягує дітей виконувати всі етапи гри, їх практично не зупинити. Тому батьки повинні контролювати соцмережі дітей. Звернути увагу на зміни поведінки у дитини. Дуже важливо для батьків зберігати тверезість мислення. Створення ажіотажу навколо тієї теми теж не завжди добре, що є ефектом зараження, який може йти через ЗМІ. Хочуть діти спілкуватися в соцмережах із друзями, нехай спілкуються, але нададуть всі паролі батькам. Ті в свою чергу повинні зрозуміти, що діти – це їх клон. Це окрема особистість зі своїми потребами, можливостями, бажаннями і якщо батьки будуть враховувати це, то до них з’явиться більше довіри. І тоді дітям не захочеться розповідати, ділитися з чужими людьми про свої страхи і тривоги.

    Щоб дитина не стала учасником «групи смерті» потрібно:

Приділяти більшу увагу психологічному етапу дитини.

 - Перевіряти шкіряний покрив дитини на наявність пошкоджень та в разі їх виявлення з’ясувати обставини за яких обставин вони з’явилися. Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду у вигляді кита.

- Перевіряти акаунти дитини в соцмережах та групи до яких входить акаунт. Перевіряти зміст спілкування в приватних чатах.

 - Звертати увагу на коло спілкування.

- Намагатися зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями.

- Обов’язково контролювати те, які фото й відеофайли знаходяться в гаджетах дитини.

 - Встановлювати функцію «Батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини. http://intb.te.ua/2017/02/небезпечні-сині-кити-загрожують-ук/

 

Переглядів: 243 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar