Головна » 2017 » Март » 7 » РІДНА МОВА КОЛИСКОВА
11:41
РІДНА МОВА КОЛИСКОВА

львів 001.JPG

Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Із сивої глибини віків бере початок наша мова. Шлях її розвитку – це тернистий шлях боротьби. Дуже багато жорстоких літ пережила наша мова, мужньо витерпівши знущання, заборони. Тепер вона – державна мова України.

 21 лютого вчителі української мови та літератури Сільник М.В.,Гоян Б.Б. та Кужидло Г.Л. ,  вчитель музики Глоговський А.Е. та учні Пнікутського НВК, що на Мостищині, до  Міжнародного дня рідної мови підготували та провели  свято «І там, де звучить рідна мова, живе український народ» .Учні 7 та 8 класів розповідали  про сумну та водночас героїчну долю української мови, згадали  основні віхи історичного розвитку рідної мови. На заході звучала поезія відомих авторів,  лунали сучасні пісні про рідну мову. Присутні змогли переглянути презентацію «Дар Божий – українська мова». Завершилось свято відеороликом «21 лютого – Міжнародний день мови».

     Маймо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці». Хай усіх нас єднає належність до великого українського народу. Плекаймо всі разом ту мову, яка дісталася нам у спадок  від наших пращурів .

                                   

 

 

Переглядів: 269 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar