Головна » 2017 » Май » 26 » Про участь школярів у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» (Джура») (Мостиська ОТГ)
13:52
Про участь школярів у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» (Джура») (Мостиська ОТГ)

львів 001.JPGВідповідно до підпункту 2 пункту 3 Указу Президента України

від 12.06.2015 №334 «Про заходи  щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді»,  підпункту 5.2.2 пункту 5.2 Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах», Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» (Джура»), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.06.2012 № 687, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03.07.2012 № 1094/21406, наказу Міністерства освіти і науки України від 14.11.2016 1363 «Про проведення у 2016/2017 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), наказу департаменту освіти Львівської обласної державної адміністрації від 01.12.2016 № 07-01/566, наказу відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради від 10.05.2017р. № 121/1  з метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді 19.05.2017р. на базі Арламоволянської ЗОШ I-II ст. проведено I міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») (Мостиська ОТГ).

 У грі брали участь 4 (чотири) загальноосвітніх навчальних закладів I-III ступенів та вперше до участі у I етапі були залучені 5 (п’ять) загальноосвітніх навчальних закладів I-II ступенів. На урочистому відкритті учасників щиро вітали начальник штабу з проведення I етапу гри В.Чернега, майор Державної прикордонної служби України Я.Климчук. Прикордонниками Мостиського прикордонного загону для всіх учасників гри було продемонстровано роботу службового собаки Рокі з виявлення зброї та вибухівки, проведено виставку озброєння, техніки та спорядження Держприкордонслужби.

Учасники гри змагалися  у таких конкурсах: «Впоряд»-стройова підготовка, «Відун»- знання історії козацької доби, силова гра «Перетягування линви», «Смуга перешкод», стрільба з пневматичного АК, конкурс звітів «Добре діло» та ватра «Слава героям» творчий конкурс.

За підсумками гри III місце посів рій «Нащадки козаків» Раденицького НВК (кер.Пеканець Н.Р.) , II місце рій «Запорожці» Мостиської ЗОШ №1 I-III ст. (кер.Плешівська С.Б.), а переможцем I міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл «(«Джура») став рій «Запорожці» Мостиської ЗОШ №3 I-III ст.( кер. Курек Я.Й.)

Призери та учасники гри були нагороджені кубками, грамотами, медалями, та цінними подарунками від відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради. Переможець гри рій «Запорожці» отримав комплект фірмових футболок «Джура». Також заступник військового комісара Мостиського РВК майор С.Глова вручив всім командам грамоти від  районного військового комісаріату.

Відділ освіти, культури і туризму, молоді та сорту Мостиської міської ради висловлює подяку за сприяння в організації та проведенні гри колективу Арламоволянської ЗОШ I-II ст.(директор Костира О.М.),ТЗОВ «Мостиський хлібокомбінат» ( кер.Палідович Н.О.), Мостиському прикордонному загону, Мостиському РВК, ГО «Мостиський портал» (А.Гула).

 

 

Переглядів: 288 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar