Головна » 2017 » Май » 26 » Показовий районний захід "Веселкою сплелися кольори на вишиванці, неначе доля" на базі Раденицького НВК
14:23
Показовий районний захід "Веселкою сплелися кольори на вишиванці, неначе доля" на базі Раденицького НВК

львів 001.JPG

18 травня у Раденицькому НВК було проведено показовий захід до Дня вишиванки Веселкою сплелися кольори на вишиванці, наче доля. Свято проводилося з метою збереження споконвічних народних традицій, вишитої сорочки як матеріальної та духовної спадщини українського народу.

Дійство відбувалося на імпровізованому українському обійсті, де були представлені зразки старовинної та сучасної вишивки: рушники, килими, штори, національний одяг, подушки, покривала, серветки.

Свято розпочав хореографічний ансамбль Грація композицією “Україна – це я. Учні початкової школи декламували вірші про вишиванку. Звучали пісні у виконанні учасників вокального ансамблю Барвінок, вчительського колективу, вязка українських народних пісень у виконанні троїстих музик.

На завершення свята учні 1-9 класів, вихованці дошкільного закладу виконали флеш-моб З вишиванкою у серці на мелодію пісні К.Бужинської “Вишиванка”.

Учні школи, вчителі та гості продовжили свято ходою центральною вулицею села до церкви, були присутні на круглому столі “Українська вишивка і сучасність”, який організували працівники культури села Раденичі.

Організаторами заходу були керівники гуртків: З.Козак, Р.Демський, Т.Піхо, класні керівники.

 

Переглядів: 348 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar