Головна » 2017 » Март » 13 » НЕБЕЗПЕКА ВІРТУАЛЬНОГО СВІТУ
13:56
НЕБЕЗПЕКА ВІРТУАЛЬНОГО СВІТУ

львів 001.JPG

     Коли дитина сидить вдома за комп’ютером, то вона знаходиться у повній безпеці, часто впевнені батьки. Головне – що вона на їхніх очах, а значить нічого поганого з нею не станеться. А дитина тим часом все більше і більше заглиблюється у віртуальний світ з його законами і небезпеками, що чатують на кожному шляху. І найгірше, коли ці небезпеки прориваються у нашу реальність і призводять до трагедії.

         Сьогодні в Інтернеті є велика кількість соціальних мереж. З одного боку це добре, бо дає можливість бути поінформованим в усіх питаннях. Але погано інше – у цих соціальних мережах і на різноманітних сайтах є багато шкідливої інформації. І якщо ми кажемо, що вона шкідлива для дорослого населення, то ще більш шкідливою вона може бути для дітей, які ще не вміють і не можуть її аналізувати та розуміти усі приховані в ній небезпеки.

          З метою попередження та виявлення випадків приналежності учнів НВК, котрі є активними користувачами різних соціальних мереж (VK, Instagram, Однокласники, Facebook, Twitter та ін.) до небезпечних для життя спільнот. Серед них найбільшої уваги заслуговують «Синій кит», «Тихий дім», «F57». Кожна із них суїцидального спрямування. Підлітковий вік найбільш сприятливий для впливу на психіку молодої людини. Інколи причинами можуть  бути непорозуміння з батьками, друзями чи навіть учителями. Школярі шукають розради, підтримки серед тих, котрі не входять у коло їхнього реального спілкування. Віртуальна дійсність, на думку підлітків, може допомогти  вирішити складні життєві ситуації. Але школярі й не підозрюють, що  на їхню психіку впливають за допомогою постійного щоденного контролю. Вони змушені виконувати вказівки кураторів, звітувати про це світлинами та відео. Вийти з-під контролю самотужки не вміють.

         Саме для того, 6 березня 2017 року на засіданні мерів класних містечок учнівської республіки ТЕМП в Твіржанському НВК президент УР ТЕМП Щербата Ірина порушила це питання. З метою превентивного виховання вирішили висвітлити інформацію в шкільному кутку оголошень про шкідливий вплив Інтернету, випустити бюлетень про гру «Синій кит». Шкільний психолог Шпилька О.З. та соціальний педагог Феник Х.І. провели бесіди, анкетування, тренінги з учнями та відповідну роботу з батьками.

Переглядів: 272 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar