Головна » 2018 » Июнь » 11 » Християнські цінності в Новій українській школі
00:48
Християнські цінності в Новій українській школі

« … Майбутнє України великою мірою залежить від вас і від тієї відповідальності, яку ви зумієте взяти на себе…»

05 червня 2018 року в соборі Покрови Пресвятої Богородиці м. Самбора Львівської області Комісія освіти і виховання Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ провела І Всеукраїнський освітянський форум « Християнські цінності в Новій українській школі ».

У форумі взяла участь делегація освітян Мостиської ОТГ: методист відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області Андраш Г.І., заступник начальника відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Гнатовська Н. М., директор Твіржанського НВК Книшик С.І., директори ЗЗСО Дудок М.І. та Головко М.А., голова МО учителів основ християнської етики Хробак О.І., керівник гуртка з християнського виховання « Ангелятко» Мостиського ЗДО Бобко О.М., учителі основ християнської етики ЗЗСО Мостиської ОТГ, представники батьківської громадкості та учнівських парламентів – учениця 10 класу Твіржанського НВК Войтів Анастасія та учениця 9-Б класу Мостиського ЗЗСО №1 І-ІІІ ст. Солодкевич Віта.

Форум розпочався Архиєрейською літургією, яку очолив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ +Григорій (Комар) у співслужінні з священиками. Після спільної світлини, засідання у конференційній залі собору розпочалося молитвою «Отче наш» у виконанні вокальної формації «Імпресія», а голова Комісії у справах освіти та виховання Самбірсько-Дрогобицької єпархії Любов Войтко представила та привітала учасників та гостей форуму. З вітальними словами до присутніх звернулися владика Григорій Комар, заступник міського голови Самбора Святослав Ухач, учитель основ християнської етики Леся Дешева, с.Євфросинія Сеник, директор благодійного закладу «Ангелятко» з Дрогобича.

На форумі піднято багато актуальних питань, що виникають довкола викладання предмета основ християнської етики у ЗЗСО. Змістовні доповіді с.Христофори Буштин, доцента кофедри культурології ЛОІППО п.Галини Сохань та о.Івана Гнатіва допомогли розставити потрібні акценти і напрацювати, після роботи у кластерах, підсумкову резолюцію Форуму.

Плідною була праця у дискусійних кластерах. Зійшлися на однозначному висновку обов’язкового викладання предмета основ християнської етики у ЗЗСО, на тому, що кожен батько має право і свій християнський обов’язок звернутися до дирекції закладу освіти, в якому навчається його дитина і вимагати у розкладі навчальних предметів урок основ християнської етики.

За віддану працю на освітянській ниві та особливий особистий внесок у християнське виховання молодого покоління нагороджено 88 учасників форуму Ювілейними Грамотами правлячого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ +Ярослава (Приріза). Серед них освітяни Мостиської ОТГ: начальник відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області Чернега В.Г., методист відділу освіти, культури і туризму, молоді та спорту Мостиської міської ради Львівської області Андраш Г.І., директор Твіржанського НВК Книшик С.І., учителі основ християнської етики ЗЗСО Хробак О.І. та Пемпусь М.І., а також учитель основ християнської етики Мостиська Другого ЗЗСО І-ІІ ст. Волицької сільської ради Мостиського району Салук Г.М. та учитель основ християнської етики Буцівського ЗЗСО І-ІІ ст. Шегинівської сільської ради Мостиського району Волошин О.М.. Разом з благословенням для кожного владика подякував усім за працю, висловив визнання та похвалу, побажав миру, радості та любові на многії літа.

Переглядів: 256 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar