Головна » 2020 » Октябрь » 19 » ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка 2020/2021 н.р.
11:18
ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка 2020/2021 н.р.

          На виконання  Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про  Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді         імені Тараса Шевченка», відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2020 № 1/9-553 у 2020/2021, листа Комунального закладу Львівської області «Львівський обласний інститут післядипломної освіти» від 13 жовтня 2020 №247 у навчальному році відбудеться ХІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.львів 001.JPG

Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року №571, конкурс проводиться для учнів 5/11 класів закладів загальної середньої освіти.

Урочистості з нагоди початку ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка  рекомендуємо провести у закладах освіти в день проведення І етапу конкурсу, враховуючи особливості адаптивного карантину в кожному регіоні, на підставі чинних нормативно-правових актів і рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України  та Головного санітарного лікаря України з питань протидії пандемії коронавірусу. Для проведення конкурсу утворюється оргкомітет та журі. Завдання для першого етапу готують педагоги  закладів загальної середньої освіти.

Звертаємо увагу, що розробники зобов’язані підготувати завдання для кожної категорії учасників конкурсу за віком і напрямком та забезпечити їх конфіденційність до моменту оприлюднення.

Творчі роботи можуть передбачати  теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об'єднанню націй, формують почуття  патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Т. Шевченко.

Також необхідно розробити критерії оцінювання творчих робіт. Критерії можуть охоплювати специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

При проведенні Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка обов’язково керуватися пунктом 1 статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту».

Звіт про проведення конкурсу подати у Відділ ОКТМС (М.Бішко) до 10.11.2020р.

Рекомендуємо дату проведення І етапу конкурсу  визначати самостійно

(до 07 листопада 2020 року).

Додаткову інформацію щодо проведення конкурсу можна отримати за телефоном 0680364694.

 

 

Переглядів: 109 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar