Головна » 2017 » Февраль » 23 » " ЇМ КОЛИСКОВУ АНГЕЛИ СПІВАЛИ..."
13:57
" ЇМ КОЛИСКОВУ АНГЕЛИ СПІВАЛИ..."

львів 001.JPGУ п’ятницю, 17  лютого, учні  9-А класу Мостиської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів  разом  з педагогом-організатором М.М.Дорош провели лінійку-реквієм, присвячену вшануванню   Героїв Небесної Сотні, щоб разом, дружною шкільною сім’єю в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Було запрошено настоятеля церкви св.  Юра священика Петра Федаша.
    Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Україна не раз піднімалася з колін. Побита і ціла в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів.
   Тисячі поранених і більш як 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, архітектори, театральні режисери, громадські активісти. Кров цих людей стала вироком для злочинної диктатури. Ця «Небесна Сотня» своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дала  шанс збудувати нову демократичну правову державу.
   Священик  П. Федаш закликав  присутніх  згадати у своїх молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє: « Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі…»
  В школі  було організовано тематичну книжково-журнальну  виставку « Мирні солдати майдану», присвячену  Героям Небесної сотні та виставку малюнку на тему Революції  гідності «Майдан та Герої Небесної  Сотні очима дітей».
   Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю.
      Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні. Слава Україні! Героям Слава!

 

 

Переглядів: 254 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar