Головна » 2017 » Апрель » 11 » Як не буде птахів, то і людське серце стане черствішим
15:58
Як не буде птахів, то і людське серце стане черствішим

львів 001.JPGУ Зарічанській ЗОШ І ст. 6 квітня було проведено виховний захід «Як не буде птахів, то і людське серце стане черствішим…». Метою даного заходу було розширити і поглибити знання про весняні явища у природі за допомогою художнього слова. Ознайомити з давніми народними звичаями зустрічі перелітних птахів та виховувати бережливе ставлення до птахів, до природи.

З давніх часів в Україні святкували зустріч птахів. Продовжуємо шанувати і примножувати традиції українського народу. Птиця – вісник весни-радості, вісник сонця. У собі носить яєчко – емблему сонця-життя, народження, воскресіння.

Дітьми, «Сонячними промінчиками», було пробуджено живу природу від зимового сну, проспівано веснянку-хоровод «Ой минула вже зима», «Щебетала пташечка». Прийшла і казкова Весна-чарівниця. Своїм таночком запросила птахів на рідну землю. Незабарились і перелітні птахи. Учні в костюмах птахів розказали про життя пташки і користь, яку вона приносить.

У поетичних рядках учні закликали бережливо ставитись до птахів. Підсумком свята стали слова пісні «Лелеченьки»:

Ви ж, лелеченьки мої білокрилі,

Чом пісні у вас сумні та журливі?

Не співаються пісні на чужині.

Повертайтеся, птахи, на Вкраїну!».

Гостями свята були батьки, поетеса Лідія Нестеренко-Ланько, художник Валерій Нестеренко, завідуючі Буховицької ЗОШ Іст, Крисовицької ЗОШ І ст. та заступник директора з НВР Берегівського НВК Помірко М.Й.

На згадку про свято присутнім подаровано буклет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 272 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar