Головна » 2017 » Март » 3 » І МОВИ НЕМА БЕЗ НАРОДУ
14:36
І МОВИ НЕМА БЕЗ НАРОДУ

львів 001.JPG21 лютого 2017 року в рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови в Раденицькому НВК проведено літературно-музичну композицію  «І мови нема без народу, і народу без мови нема…»,  метою якої було  поглибити знання учнів про рідну українську мову, її історію; формувати національну свідомість школярів; виховувати в учнів патріотизм, любов до Батьківщини, художнього слова, пісні; розвивати пізнавальні інтереси.

Рідна мова – це мова народу, вона передає досвід пращурів для нащадків. Це – скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмочок надії.

У святкуванні взяли участь учні 5-9 класів,  декламували вірші відомих українських поетів про Україну, про родину та українську мову; згадували її трагічну долю, демонстрували її красу і велич, висловлювали  шанобливе ставлення до рідної української мови; переглядали відео ролики «Міжнародний день рідної мови», «Мова наша – серце наше», «Цікаві факти про українську мову». Гордо звучав Гімн українській мові у виконанні ансамблю «Барвінок».

Усе свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

Свято підготувала вчитель української мови та літератури Піхо Т.М.

 

Переглядів: 259 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar