Головна » 2017 » Март » 6 » ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ МОЛОДІ
16:57
ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ МОЛОДІ

львів 001.JPG

           Прийшла весна, природа оживає й прокидається від  зимового сну. З вирію до рідних домівок   повертаються  наші пернаті друзі. Їм потрібні місця для проживання, які нерідко вони будують самі, або це роблять люди. Виготовляти шпаківні, годівниці для пташок - наш обов’язок.

       Отож у  п’ятницю, 03 березня , учні 7-А класу Мостиської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів разом із класним керівником, вчителем біології та хімії Федак Галиною Львівною ,здійснили екологічний десант до Мостиського лісництва, контора якого розташована в Мостиській ІІ. Метою нашої  поїздки було  розвішати шпаківні та годівниці, виготовлені учнями школи, для пернатих друзів. Діти отримали нагоду ознайомитися з роботою лісництва і людей, які у ньому працюють. Лісничий Ціж Ярослав Федорович та його  помічник Швед Віталій Степанович розповіли про те, як проводиться відновлення лісових насаджень, показали  інвентар з допомогою якого це робиться. Ярослав Федорович показав дітям карти з якими працюють лісничі, пристрої з допомогою яких маркують дерева, вимірюють кубатуру лісу. Віталій Степанович провів невеличку екскурсію показав рідкісні дерева та кущі , зібрані на території лісового господарства, розповів про тварин, котрі в ньому живуть. Діти проявляли живий інтерес до роботи господарства, висловлювали своє бачення майбутнього не тільки лісу, а й природи в цілому. 

 Та найбільше захопило дітей розвішування годівниць та шпаківень. Вони почували велику гордість і свою відповідальність перед природою.
    Це була наша перша зустріч з працівниками лісового господарства. Маємо велику надію, що не остання . Цікаво було б здійснити екскурсію влітку, коли все довкола зеленіє, цвіте.

    Ми щиро вдячні Ціжу Я.Ф  та Шведу В.С. за цікаву зустріч а також за подаровані ними рослини, котрі  ми використаємо для озеленення школи.

                                             

Переглядів: 203 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar