Головна » 2017 » Май » 5 » Чорнобиль не має минулого
14:19
Чорнобиль не має минулого

львів 001.JPG

     Відповідно до  плану виховної  роботи 26 квітня 2017 р. в Арламівськоволянській ЗОШ І - ІІ ст. (директор школи О.М.Костира) відбулась виховна година – спогад «Чорнобиль не має минулого.
Чорнобиль…Трагедія… Пам’ять».

    Захід організувала  педагог - організатор  О. Я. Криворука разом із членами учнівського самоврядування. До заходу були залучені учні 5 – 9 класів.

    Метою  виховного заходу: розширити знання учнів про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, допомогти учням осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити почуття відповідальності  за рідну землю перед наступним поколінням, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю.

    Незабутнім для школярів став цей урок. Вони захоплено і схвильовано слухали розповідь старшокласників про те, що в пам’яті українського народу назавжди залишиться день чорнобильського лиха. 31  рік тому світ сколихнула страшна новина - 26 квітня сталася трагедія, яка увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа, найбільша техногенна аварія ХХ століття. Відтоді Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Захід супроводжувався  мультимедійною презентацією. Учні декламували поезію, створювали інсценівки, співали журливі пісні, переглянули  відео  «Вибух на ЧАЕС», «Ліквідатори».

    Хвилиною мовчання вшанували всі пам’ять тих, чиї життя забрала радіація. А завершився захід спільною молитвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», аби, дійсно, більше ніколи не повторилася подібна трагедія. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям, життям . Тож не треба повторювати помилок. Давайте берегти оточуючий світ! Нашій планеті вистачить одного Чорнобиля.

 

 

Переглядів: 285 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar