Головна » 2021 » Сентябрь » 14 » ЗВІТ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ 2021 року
17:26
ЗВІТ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ 2021 року

Звіт  про  роботу

координатора  учнівського  самоврядування  

«Учнівський меридіан»

за 2020/2021 навчальний рік

Мостиської міської ради Львівської області

                                          Підбережника Сергія Богдановича

  

    Один із найефективніших методів виховання дитини є її участь у діяльності учнівського самоврядування. Саме завдяки такій діяльності у неї формуються  необхідні якості та особистісні характеристики.

    Президент учнівського самоврядування Мостиської ТГ – Паркасевич Соломія, учениця 11-го класу ОЗ «Твіжанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів-ЗДО Мостиської міської ради Львівської області».

     Метою та основним завданням учнівського самоврядування  є:

    «Формування і розвиток соціально-активної, гуманістично-спрямованої особистості з глибоко усвідомленою громадською позицією, почуттям національної самосвідомості».

    Робота учнівського самоврядування у громаді спрямована на тісну співпрацю учнів, учителів та батьків. Велика увага приділялася плануванню і організації позаурочної виховної роботи з дітьми, підлітками у ЗЗСО громади.  Вивчення та врахування індивідуальних особливостей здобувачів освіти сприяли розвитку їх здібностей, талантів, навичок, самодіяльності, самоврядування, організації змістовного дозвілля і відпочинку.

   Попри карантинні обмеження та численні локдауни, ми змогли продовжити діяльність учнівського парламенту Мостиської ТГ «Учнівський меридіан”.     Цей рік був нелегким, адже ми часто були змушені працювати онлайн та не завжди могли втілювати ідеї, через обмеження та заборону організації масових заходів. Це дозволило нам вийти за рамки класичних уявлень та думати  по-новому.  Ми  вчились планувати та створювати навіть у карантин.

    Кожен учасник зміг відчути себе організатором, керівником та лідером. Саме командний дух та креативні ідеї допомогли зробити цей рік не менш цікавим та продуктивним.

    Органи учнівського самоврядування ТГ велику увагу приділяли попередженню бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх.  Міністерство дисципліни і порядку здійснювало індивідуальну роботу з учнями схильними до правопорушень.

   Члени учнівського самоврядування традиційно брали активну участь у проведенні свят: свято Першого дзвоника, день Здоров’я, День працівників освіти, День захисника України, Революція Гідності, День Соборності України, День пам’яті героїв Крут,  День Пам’яті та примирення, День матері, свято Останнього дзвоника, День вишиванки, свято Прапора, День Незалежності,  у благодійних акціях, оформленні інформаційних  стендів та тематичних виставок. Під час підготовки до даних свят проводилася тісна співпраця органів учнівського самоврядування з відділом освіти, молоді та спорту  Мостиської ТГ,  учнями,  класними  керівниками,  адміністрацією  ЗЗСО,  батьками .

    Рада лідерів учнівського самоврядування «Учнівський меридіан» налічує 12 учнів 8-10 класів. Засідання Ради лідерів учнівського самоврядування відбувалося  щомісяця .

    У 2020/2021 н.р. лідери учнівського самоврядування «Учнівський меридіан»  були залучені до міських акцій: «Подарунок від Св. Миколая» (збір коштів для дітей сиріт і позбавлених батьківського піклування), «Від серця до серця», «Великодній кошик», «16 днів проти насильства»,  День захисту дітей. 

 

 

Переглядів: 187 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar