Головна » 2021 » Сентябрь » 1 » ПОРАДНИК ДИРЕКТОРА ЗДО
14:11
ПОРАДНИК ДИРЕКТОРА ЗДО

Порадник для директора закладу дошкільної освіти щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти

 

До нового 2021/2022 навчального року в межах державно-приватно-громадського партнерства Державна служба якості освіти України спільно зАсоціацією працівників дошкільної освіти та Цифровим видавництвомМЦФЕРрозробили електроннийпорадник для директора закладу дошкільної освіти «Як створити тарозбудувати внутрішню систему забезпечення якості освіти».

«Кожен керівник і педагогічний колектив дитячого садка, його засновник мають прагнути створити якісний заклад дошкільної освіти. Для Державної служби якості освіти це те місце, де дитина почувається радісною і щасливою, де розвиваються і розкриваються її здібності й таланти. А це залежить від багатьох чинників: професійних працівників, які добре знають свою справу і люблять дітей, безпечного та розвивального освітнього середовища, ефективно налагодженого освітнього й управлінського процесів», — зазначив Руслан ГУРАК, Голова Служби.

Електронний порадник містить:

  • рекомендації щодо створення й розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти;
  • настанови з питань самооцінювання освітньої діяльності та управлінських процесів;
  • практичні кейсизжиттєдіяльності закладів дошкільної освіти.

Порадник доповненокорисними порадами та посиланнями,зразками документів тощо. Крім того, він щороку оновлюватиметься з огляду на новідосягнення у сфері забезпечення якості дошкільної освіти.

Основними перевагами електронного порадника є:

  • інтерактивний зміст — перехід до тієї чи тієї частини порадника в один клік;
  • гіперпосилання на нормативні документи, посібники тощо;
  • відео та записи вебінарів;
  • додатки, які можна скачати та роздрукувати (пам’ятки, таблиці, анкети, чеклісти, документи, плакати тощо);
  • можливість скачати ту чи іншу статтю й адаптувати її зміст під потреби вашого закладу з урахуванням особливостей його діяльності. Так маєте змогу створити індивідуальний порадник для свого закладу, додавши до нього унікальні практики з того чи того напряму діяльності;
  • адаптованість під мобільну версію — зручно читати зі смартфону.

Нагадаємо, що 02-03 вересня 2021 року відбудеться онлайн-марафон з питань розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти.

У пригоді стануть також методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти, розроблені командою Державної служби якості освіти та затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 30.11.2020 № 01-11/71.

Переглядів: 263 | Додав: osvita-mmrlo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar